mandag 2. november 2009

Bildebruk i skolen

Hei!

Ofte kan det være nyttig i skolen, både for lærer og elev, å kunne hente ut bidler fra internett. Det jeg er usikker på er hvilke bilder man har lov til å hente ut. Hvordan kan man se at et bilde er beskyttet av opphavsrett eller ikke lov til å kopiere? Er det bare det spesielle copyright-symbolet som viser dette eller?

Noen som vet?

3 kommentarer:

  1. Godt spørsmål Mari! Jeg vet ikke svaret. Jeg ahr lest en del om bruk av wiki hvor akkurat det sørsmålet dukker opp. Da har de løst det med at så lenge en wiki ikke legges på nett, og det bare er lærere og andre elever som kan se den, så kan alle bilder brukes. Men hvis det skal publiseres på nett blir det noe annet. Om opphavsrett på wikipedia her: http://no.wikipedia.org/wiki/Opphavsrett

    SvarSlett
  2. Alle bilder er åndsverk og beskyttet av opphavsretten. Med midre fri bruk er angitt (med eller uten betingelser)kan du ikke bruke andres bilder uten tillatelse. Kopiering kan unntaksvis skje uten tillatelse, bl.a. til privat bruk og fra offentlige dokumenter.

    Dette er innfløkt. Det blir ikke bedre av at lovverket ikke er tilpasset ei digtial tid. Se http://www.clara.no/ for nærmere guiding.

    SvarSlett